Pentru femei varicele sunt o „ciuma secolului XXI”. 57% dintre persoanele afectate de varice mor din cauza cheagurilor de sânge și a cancerului în decurs de 10 ani! Cum să nu lași boala să te omoare. Interviu cu un Profesor în Medicină, cercetător de top al Centrului Român de Tratament al venelor varicoase!

Portal medical

 • SĂNĂTATE
 • MEDICAMENTE &
  SUPLEMENTE
 • TRĂIEȘTE
 • SĂNĂTOS
 • FAMILIE &
  SARCINĂ
 • ȘTIRI &
  EXPERȚI

Pentru femei varicele sunt o „ciuma secolului XXI”. 57% dintre persoanele afectate de varice mor din cauza cheagurilor de sânge și a cancerului în decurs de 10 ani! Cum să nu lași boala să te omoare. Interviu cu un Profesor în Medicină, cercetător de top al Centrului Român de Tratament al venelor varicoase!

De la editori: Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial că varicele sunt una dintre cele mai frecvente boli ale zilelor noastre. Potrivit statisticilor care acoperă ultimii 20 de ani, 57% dintre persoanele afectate de varice mor în primii 7 ani după diagnosticarea cu această boală. 29% dintre ei mor în primii 3,5 ani. Cauzele morții sunt diferite, variind de la tromboflebită la ulcere trofice și tumori canceroase cauzate de ele.
Azi vorbim despre ce măsuri de salvare trebuie luate dacă ești diagnosticat cu varice, cu un Profesor în Medicină, cercetător de top al Centrului Român de Tratament al varicelor, dr. Angela Hojda!

Bună dimineața, Angela. Prima întrebare e despre statisticile oferite de Organizația Mondială a Sănătății. Cât de exacte sunt acestea și ești de acord cu cifrele?

– Știi, Organizația Mondială a Sănătății e poate singura instituție medicală care poate fi de încredere. Pe lângă Crucea Roșie, desigur. Dar cea din urmă e mai implicată mai mult în activități zilnice, făcând de exemplu muncă „pe termen scurt”. Spre deosebire de ei, Organizația Mondială a Sănătății dezvoltă strategii care ajută la protejarea umanității de boli. În cazul varicelor, ei au toate motivele să tragă un semnal de alarmă. În ultimii zece ani, am văzut o creștere bruscă în rata de mortalitate în România, cauzată de această boală. Având în vedere frecvența cazurilor noi de varice diagnosticate, răspândirea bolii e o problemă foarte gravă.
Vreau să spun că datele asigurate de Organizația Mondială a Sănătății sunt confirmate de datele statistice naționale românești. Din câte știu eu, colegii noștri din alte țări observă același trend.
Care sunt pericolele varicelor? E doar o dilatare obișnuită a venelor, nu-i așa?
Vorbești serios? Ceea ce numești o „dilatare obișnuită a venelor” este, de fapt, o boală foarte periculoasă care provoacă multe complicații. Ca să fiu mai exactă despre asta, permite-mi să-ți ofer niște exemple ilustrate.
În primul rând, trebuie să menționez tromboflebita . În termeni simpli, e o situație în care sângele îți blochează venele. Poate să ducă la orice. De la detașarea cheagului și penetrarea acestuia în inimă sau plămâni, cauzând moartea până la blocarea completă a venei, cauzând moartea ulterioară și putrefacția în interiorul piciorului. Asta înseamnă o poartă larg deschisă pentru cangrenă care poate să ducă la amputarea membrelor. Tromboflebita este o complicație foarte periculoasă care e prezentă la 75-80% dintre persoanele afectate de varice. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor o ignoră complet.

Vene blocate (tromboembolism)
În al doilea rând, implică ulcer trofic . Sunt făcute din noduri varicoase și sunt foarte periculoase. Deteriorarea venei sau varicele neglijate pot să declanșeze ulcer. După apariția ulcerelor, e aproape imposibil să le distrugi complet. Singura opțiune e să le limitezi, oprind expansiunea putrefacției, astfel salvând picioarele. Dar asta e tot ce se poate face. Înseamnă că persoana afectată va trebui să-și monitorizeze atent picioarele și să lupte cu recidiva.
În alt treilea rând, există un risc de tumori canceroase, desigur. Acestea pot fi cauzate fie prin ulcere trofice sau prin progresul tromboflebitei, care implică dezvoltarea radicalilor liberi care, la rândul lor, cauzează tumori maligne. Aceste două complicații sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului. Având în vedere că tromboflebita, după cum am menționat, e prezentă la 75-80% dintre persoanele afectate, varicele pot fi considerate ca fiind o boală foarte periculoasă .

Stadiile varicelor
Care sunt opțiunile de tratament oferite de medicina contemporană?

Există un tratament clasic care implică folosirea medicamentelor, masajul și exercițiile fizice limitate. Pe scurt, îți permit să reduci riscul complicațiilor și să extinzi durata de viață a unei persoane. Problema principală a acestui tratament e că oamenii iau de obicei medicamentele prescrise în mod regulat, dar ritmul modern al vieții face dificilă controlarea activității fizice de către aceștia. Mai mult de atât, există câteva persoane care se pot masa de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Dar tratamentul e eficient doar dacă combinația terapiilor menționate mai sus e folosită. Ca urmare, acest tratament poate fi ineficient.
O altă opțiune e tratamentul care necesită spitalizare. Totuși, un asemenea tratament complex e asigurat în mod eficient doar de câteva spitale private. Această opțiune poate să fie foarte costisitoare. Prețul poate fi între 5.000 și 10.000 lei. Spitalele publice oferă doar operații care pot să ducă la alte probleme.
A treia opțiune care a entuziasmat recent toți flebologii din România este o cremă antivarice numită Varikosette. Acesta e un medicament care a fost creat în Germania și care a demonstrat rezultate remarcabile. Crema a fost deja testată clinic în România și a devenit disponibilă pe piață imediat după aceea. Această cremă a provocat un val de entuziasm în clinicile specializate din întreaga lume. Este suficient să spunem că acesta e singurul medicament pentru tratamentul varicelor care a fost recomandat oficial de către Departamentul de Sănătate . Din câte știu, producătorul se chinuie să satisfacă cererea și să proceseze toate comenzile.

Crema anti-varice Varikosette
Deci, care e avantajul acestei creme antivarice? De ce e cererea atât de mare?
În primul rând, e foarte eficientă. Potrivit rezultatelor testelor clinice efectuate de Departamentul de Sănătate și Academia Medicală de Științe, crema a ajutat la obținerea unei însănătoșiri complete la 84% dintre persoane. Cei 16% rămași au demonstrat un progres semnificativ. Mai mult de atât, medicamentul a eliminat tromboflebita la aproape toate persoanele implicate în test. Înseamnă că posibilitatea de dezvoltare a cancerului a fost exclusă .
Testele întreprinse în Uniunea Europeană, unde crema este produsă, au demonstrat cifrele de 83% și 17%. Testul a avut loc în CAPIO MOSEL-EIFEL-KLINIK, o clinică din Berlin bazată pe flebologia inovativă. Se poate vedea că variațiile dintre cele două teste sunt minime.
Crema poate fi folosită fără niciun medicament auxiliar. Menține o acțiune constantă pe picioare și atenuează consecințele încărcăturii fizice. Acesta e un avantaj imens pentru toate persoanele ale căror picioare rămân sub o presiune constantă pe durata unei zile de muncă. După primele zile de aplicare, crema elimină multe simptome neplăcute de varice . Mai mult de atât, crema îndepărtează cheagurile de sânge, îmbunătățește circulația și reface pereții venelor.
Din ce e făcută Varikosette?
Conține o combinație organică și sigură de plante. Fiecare component al cremei își efectuează funcțiile. Componentele interacționează completându-și acțiunea reciproc și creând un adevărat miracol în procesul de tratare a varicelor. Aș dori să descriu pe scurt fiecare component.
Troxerutin (elimină durerea și oboseala din picioare) ;
Ginkgo Biloba și miere (stimulează microcirculația sângelui în picioare) ;
Castan sălbatic și frunze de alun (întăresc pereții vaselor de sânge) ;
Uree, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui (hrănesc și hidratează pielea) ;
Lactat de mentil și mentol (diminuează oboseala din picioare) .

Cred că cititorii noștri vor dori să știe de unde poate fi achiziționată crema Varikosette .
În prezent, majoritatea rețelelor farmaceutice din România nu pot ajunge la o înțelegere cu producătorul. Crema e disponibilă doar în câteva farmacii din câteva orașe mari. Motivul din spatele acestui lucru e destul de banal. Având în vedere eficacitatea cremei și cererea prognozată, farmaciile vor să crească prețul cu 500-700%. În același timp, producătorul susține un preț corect și cheltuieli generale moderate care nu sunt mai mari decât cele normale. În prezent, părțile sunt blocate în negocieri dure. Sperăm că vor ajunge la o înțelegere în cele din urmă. În special dacă avem în vedere faptul că Departamentul de Sănătate s-a alăturat negocierilor.
Pentru moment, crema anti-varice e vândută pe un site special . Aceasta este singura opțiune pentru a face medicamentul accesibil tuturor persoanelor care chiar au nevoie de el. Am verificat recent cum funcționează site-ul și trebuie să zic că totul e foarte comod. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași numele și numărul de telefon. După aceea, vei fi contactat de un agent de vânzări pentru a specifica detaliile de livrare. Plata se face doar după primirea cremei. E foarte comod pentru cei care folosesc rar internetul pentru a comanda lucruri.
Angela, mai este ceva ce ai dori să le spui cititorilor noștri înainte de a încheia interviul?
Singurul lucru pe care vreau să-l amintesc e că boala e foarte periculoasă. Varicele nu sunt o boală inofensivă, ci o boală letală. Dacă ai observat manifestările inițiale ale varicelor precum nodulii vasculari, venele cu aspect de pânză de păianjen, inflamare frecventă, durere și senzație de greutate în picioare, trebuie să realizezi la ce fel de pericol ești expus.

Nu aștepta până când cheagul detașat îți oprește inima sau oncologii te diagnostichează cu cancer . Tratează boala în stadiul în care încă mai poate fi oprită. Dacă nu ai timp și bani pentru spitale private, folosește crema anti-varice Varikosette. Acesta este unul dintre cele mai eficiente și ieftine medicamente disponibile momentan pe piață.
Interviu de Ramona Filipescu
Poze preluate din surse deschise


 

Comentarii:

Poți trimite recenzia ta pe site-ul Varikosette și o vom publica aici!
Marcela (Bacău)
Mulțumesc foarte mult pentru articol! Ca să fiu sinceră, nu prea am avut încredere în acest medicament. Dar când am început să-l folosesc, am realizat că oamenii spuneau adevărul. Am scăpat de durerea picioarelor aproape imediat și venele mele au pălit! Continui să folosesc crema și sper la o vindecare completă. Anterior foloseam orice pentru a-mi trata venele. Chiar m-am gândit la opțiunea de îndepărtare.

Oana (Cluj)
O prietenă apropiată de-a mea a murit de cancerul cauzat de ulcerele trofice. În mod regretabil, ea nu a știut despre această opțiune. Am comandat crema
Tania Buciu (Craiova)
Am auzit de acest medicament acum câteva luni, când s-a discutat despre el la ceva emisiune tv. L-am comandat imediat! Acum mă simt cu 20 de ani mai tânără. Picioarele mele sunt bine în sfârșit! Așa că recomand crema tuturor.
Rodica Crișan (Arad)
Vreau să împărtășesc experiența mea fericită… am neglijat cazul varicelor. Flebologul meu a insistat să fac operație, dar mă temeam de ea atât de mult, că am reușit să vindec boala singură!!! Ce am făcut: am folosit Varikosette în fiecare zi, făceam un duș contrastant seara și mergeam la înot. Mai mult de atât, am ținut o dietă! Aici e dovada, venele mele înainte și după… (nu vă speriați!!!)

Irina (Alba Iulia)
Mulțumesc de recomandare. Am plasat o comandă.
Anda Pașcu (București)
E minunat că ai deschis ochii oamenilor! Eu și sora mea suferim de varice. Am comandat crema pentru noi :)))
Elena (București)
Soțul meu știa de problema mea și a găsit informațiile despre această cremă pe internet acum câteva luni. Al treilea pachet de Varikosette a aproape gol acum. Rezultatul tratamentului e evident. Nu mă mai satur să pot pantofi cu toc, în consecință, nu vreau să mă opresc și voi continua să o folosesc până când sunt vindecată complet.

Georgia (Piatra Neamț)
E așa de bine că am dat de acest articol! Varicele sunt problema ereditară a familiei mele. Toate femeile suferă de ea. Cred că merită să o încerc. Dacă are succes, o voi comanda pentru alți membri ai familiei mele!
Claudia Tătar (Sibiu)
E super că prețul e accesibil și că există reduceri. Sper că producătorul va ține piept farmaciilor și prețul va rămâne același. Nu 2000 lei…
Diana (Focșani)
Această tromboflebită mă sperie. Am fost diagnosticată recent cu ea. Ați putea să-mi spuneți dacă e chiar atât de rea?
Marian (Brașov)
E minunat că această cremă e disponibilă în România. De obicei, trece mult timp până când un medicament e disponibil pe piață. Am comandat crema pentru soția mea și pentru mine. Toată lumea trebuie să ia varicele în serios. Ai grijă!

Paula (Sinaia)
Am citit despre varice și am comandat crema. Am ridicat-o de la oficiul poștal la 3 zile de la data comenzii. Am plătit pentru ea tot la oficiul poștal. Instrucțiunile sunt foarte clare. Țineți-mi pumnii. Sper că în sfârșit mă voi lăuda cu picioare sănătoase!

Patricia Cosma (Baia Mare)
I-am arătat articolul mamei și ea m-a rugat să comand crema 🙂 Deși nu prea am încredere în astfel de lucruri. Dar vom vedea…
Mariana (Deva)
Sufăr deja de varice de 6 ani. De ce nu a știut nimeni despre această cremă înainte? Dacă chiar funcționează o voi comanda.
Corina (Predeal)
Am făcut operație pentru a scăpa de varice dar venele mele au ieșit la iveală din nou. Doctorul meu mi-a recomandat să încerc Varikosette spunând că nu îmi poate face rău oricum. A trecut un an de când am avut recidiva și venele cele mai groase au dispărut. Și venele cu aspect de pânză de păianjen s-au atenuat. Nu îmi vine să cred, dar sper că picioarele mele vor fi complet curate. Din nefericire, cicatricile de după operație nu pot fi îndepărtate.

Laura (Arad)
După cele 3 săptămâni inițiale, am observat că VARICELE se retrag și că sunt aproape complet sănătoasă! MULȚUMESC mult acestei creme!
Valerica (Galați)
Aș dori să văd mai multe poze „înainte-după”. Toată lumea zice că ajută, dar pozele sunt mai evidente 🙂
Florica (Severin)
Valerica, la început mi-a fost jenă să încarc pozele, deoarece picioarele mele chiar nu arătau deloc bine:) Dar în sfârșit am decis să o fac. Au trecut două luni de folosire a Varikosette între aceste două poze:

Roxana (Bistrița)
Super medicament! Dovedit!
Lavinia Todea (Constanța)
Mă dau cu crema aceasta pe picioare de o săptămână deja. Nu mă ustură, iar venele mele dispar treptat. Metoda e foarte bună. Abia aștept să port tocuri mai departe decât în parcare:)))
Miruna (Alba)
Vreau să încerc să scap de varice în cel mai ușor mod posibil. Cred că asta e opțiunea potrivită pentru mine. Mulțumesc de informații. Voi face o comandă pe site azi. Sper ca stocul cremei să nu fie epuizat încă

Daniela (Ploiești)
Îmi doresc să fi dat de acest articol mai demult. Am purtat pantaloni întreaga vară. Nu port rochii din cauza venelor cu aspect de pânză de păianjen de pe genunchi :((

Raluca Achim
Bună! Am varice pe ambele picioare, iar piciorul drept mă deranjează foarte tare. Mă doare în zonele dintre coapsă și genunchi și acest picior obosește de obicei mai repede. Nu am fost la doctor încă, deoarece vreau să încerc să mă vindec singură. Vă voi ține la curent despre cum funcționează pentru mine
Renata (Galați)
Pentru a-ți face sistemul venos să funcționeze bine, trebuie să porți pantofi fără toc! Tocurile cauzează varice! Persoanele care poartă pantofi fără toc sunt sănătoase!! Cele cărora le place să poarte fuste scurte și tocuri sunt supuse riscului de a face varice.

Denisa (Severin)
Vreau să mă alătur firului celor care au fost vindecați de varice cu această cremă. Reduce perfect umflăturile și durerea. Mai mult de atât, face venele mai puțin vizibile. Renata, nu doar tocurile cauzează varice. Munca sedentară sau ereditatea pot fi, de asemenea, cauze. Fustele scurte nu au de a face cu asta. Deși acum sunt fericită să le port ;)))

Poți lăsa recenzia ta pe site-ul Varikosette și o vom publica aici!

Cum să detectezi varicele?

 • senzație de dilatare în picioare;
 • durere surdă;
 • senzație de greutate;
 • oboseală.

În acest articol vom afla de ce varicele sunt periculoase, cum se tratează și ce trebuie făcut pentru a-ți menține picioarele sănătoase.
Alte articole:


Oamenii de știință cresc neuroni care produc hormonul fericirii
Vot: ce e dăunător sănătății tale la muncă?
Strugurii și alte fructe pot preveni greutatea excesivă
Ceremonia de premiere a Farmaciei române va avea loc în decembrie
Top 100 clinici dentare româneVarikosette
Comandă acum

© 2021 Toate drepturile rezervate.
Report

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *